Asumispalvelu

Hoitokotimme sijaitsee Ilomantsin taajamassa entisessä rajavartiolaitoksen rakennuksessa. Kolmessa asuinkerroksessa on 17 yhden hengen huonetta, jotka ovat kooltaan 12–25 neliömetriä. Yhteiset oleskelutilat ja ruokasali tarjoavat erinomaiset tilat yhteistoimintaan. Lisäksi kellarikerroksessa sijaitsee luovan toiminnan tilat sekä sauna-osasto. Ilomantsin monipuoliset palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Tuettu asuminen

Tukiasunnot sijaitsevat Ilomantsin kirkonkylällä. Hoitaja käy sovitun suunnitelman mukaisesti käynneillä tukiasunnossa. Hoitaja keskustelee ja tukee sekä ohjaa jokapäiväisissä toiminnoissa. Kuntoutuja voi osallistua Ilonassa tapahtuvaan päivätoimintaan tavoitteidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Kaikki Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilonan palvelut ovat käytettävissä myös tukiasunnossa. Henkilökunnan tavoittaa puhelimitse ympäri vuorokauden. Sovittaessa kuntoutuja voi vaivattomasti siirtyä takaisin tuettuun palveluasumiseen.

Päivä- ja ryhmätoiminta

Ilonakodissa opettelemme yhdessä ruoanvalmistukseen ja kodinhoitoon liittyviä taitoja. Saamme tietoa terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta sekä myös sairauksista. Hygieniasta ja terveydestä huolehtiminen ovat tärkeitä.

Asetamme henkilökohtaiset kehitystavoitteet, seuraamme ja arvioimme niitä sekä omaa terveydentilaa.  Arjessa selviytymistä tuetaan yhteiskunnallisten palvelujen käytön opettelulla sekä vuorovaikutustaitojen harjoittelulla yhteisössä ja sen ulkopuolella.

Harrastusryhmät

  • Ruoanvalmistus- ja kodinhoitoryhmä
  • Leivontaryhmä (leivomme yhdessä suolaisia ja makeita leivonnaisia)
  • Toimintaryhmä (tietokilpailu, bingo, askartelu)
  • Musiikkiryhmä (karaoke, yhteislaulu, levyraati)
  • Liikuntaryhmät (ulkoilu, kuntosali, jumppa)
  • Terveysryhmä
  • Pihan ja puutarhan hoito
  • Luterilaisen ja ortodoksisen seurakunnan hartaushetket (vapaaehtoinen)
  • Ilomantsin kansalaisopiston yhteislauluryhmä (vetäjänä Eero Lassila)

Psykiatriset palvelut

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto tapahtuu Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilonan toimitilassa tai kotikäynteinä. Sairaanhoitajan vastaanotolla voi keskustella luottamuksellisesti omasta elämäntilanteesta ja ajankohtaisista ongelmista.

Asumispalveluun sisältyvät myös psykiatrin vastaanotolla käynnit, reseptien uusinta ja lääkkeiden käytön ja vaikutuksen sekä labroratoriokokeiden seuranta.

Työnohjaus- ja koulutuspalvelut

Ilonakodin kautta tarjoamme erilaisia työnohjaus- ja koulutuspalveluita.

Työnohjaus korostaa oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Selkeästi määritellyt tavoitteet auttavat työnohjausta onnistumaan. Työnohjausryhmän ihannekoko on 3-6 ohjattavaa. Yksilöllinen työnohjaus on myös mahdollista. Yrityksessämme työskentelee kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa, mikä mahdollistaa pari- ja perhetapaamiset.